Şeytan Geçti - Aslı Tohumcu

Kitap Hakkında:
Aslı Tohumcu ~ 2010
İllüstrasyonlar : Ethem Onur Bilgiç
İthaki Yayınları
ISBN : 987 - 605 - 375 - 015 - 4

Tam olarak 8 Mart 2010 tarihinde çıkan, etkilemek istediği kesim üzerinde amaçladığı etkiyi tam olarak yaratamamış, etkileyici bir hikayeler kitabı "Şeytan Geçti". Bu hikayelerse, birinci ağızdan dinlenmiş gerçek olaylara dayanıyor.Okurken çok yadırgamayacağınız, fakat içinizi sıkacak olaylar bunlar.

Hikayelerin merkezinde kadınlar var sürekli. Toplum içinde itilip kakılan kadın, çarpıcı şekilde kağıda dökülmüş. Olayların gerçek olması da bu çarpıcılığı daha da artırmış. Anlatılan olayların günümüzde fazlaca yaşanıyor olması, birçok kişi tarafından kitaba önemsiz gözüyle bakılmasına sebep olmuş sanırım. Veya birçok kişi kitabı okumaya bile tenezzül etmemiş.

Kitabın önsöz kısmı, kitap yazılırken içinde bulunduğu duyguları yeterince özetliyor sanırım :
"Bu kitaptaki hikayelerin hepsini lanetliyorum. En önce bunu bilmenizi isterim. Ne dinlerken onları ilk ağızdan, ne de yazarken siz okuyasınız diye bana mutluluk verdiler. Dilerim, size de sıkıntıdan başka bir şey vermezler."

Kitapta çok derin betimlemelere yer verilmemiş. Fakat olayların geçtiği çevre kafada rahatça canlandırılabiliyor. Önemli olan da bu sanırım.

Eğer ülkemizdeki bazı gerçekleri görmek, buna karşın hiçbir şey yapılmadığını görmek istiyorsanız, okuyabileceğiniz nadir kitaplardan..

0 yorum:

Yorum Gönder